To je ona, mého srdce šablona!

 

V dnešním světě kompjůtrů je možné úplně všechno. Dokonce něco tak primitivního jako tvorba "vlastních" šablon. Ve říši internetu je snadné zjistit, že mnozí už byli mnohem šikovnější před námi, tak proč toho nevyužít. Proto je vlastní v uvozovkách. Free download.

Pokud ale chcete mít šablonu docela osobitou s originálním nápisem, stačí si k tomu stáhnout jen speciální šablonové písmo. Pod hesel stencil font vám toho vyjede jako mráčků na letošním letním nebi. Je to proto, aby vám po vyřezání písmen drželo všechno pohromadě a nevypadávaly vám prostředky. (Jak to vypadá, když dojdou prostředky, zjistili mnozí při koronavirové krizi, ale ani to nemusí nikoho dohnat ke krajním řešením.)

Když máte stažený, nebo vlastní návrh po kupě a vlastníte řezací ploter i s potřebným softwarem, převedete si ho do křivek a necháte vyřezat. Doporučuji kvalitnější papír, obyčejná čtvrtka má tendence se třepit. To je varianta A.

Varianta B je, že nemáte ploter a potřebujete šablonu splašit jinde. Pokud nemá chytré výstupní grafické zařízení ani nikdo ve vašem okolí, může pomoci i Aliexpress s hotovou šablonku. Třeba když zadáte vintage stencil. Jeden či dva dolary to jistí, ale počkáte si několik týdnů.

Od elegantních pruhů jak ze starých jutových pytlů, kterých vaši předci vyházeli tuny, vás dělí jen pár metrů izolepy.

Nezbytností je barva na textil, štětec či houbička a žehlička.

U nás šablony pomohly dotvořit interiér kůlny na zahradě.


Izolepa v akci.


Izolepa s barvou.


Barva bez izolepy s šablonou.


Přeťupkaná šablona.


Po sejmutí šablony.














Komentáře