Zase triko a tentokrát výstřih na knoflíčky

Když člověka baví šít, neznamená to, že se nemůže udržet, aby nedržel jehlu v ruce. Naopak. Snaží se dělat vše pro pokrok a mechanizaci. Stehování, stříhání ba i špendlení je nutné zlo. Vlastně se snažím stehování vystříhat, na stříhání bych potřebovala mít o (řezací) kolečko víc a špendlím jen v sebeobraně. Ale takový šlapání pedálu!!! Jo! Muži rádi tlačí pod podrážkou plynový pedál a my ženy, co jsme tomu propadly, ten od šicího stroje. Vrr! Vrr! Silné stroje, to je naše. Takový průměrně hlučný overlock nahradí ženě mnoho stád koní pod kapotou. A my navíc nejsme stádní typy, že.

Pročež nemůže nikoho překvapit, že se mi v policích válí spousta ručníků s utrhanými poutky a knoflíků, které se tváří, že nikdy nikde přišité nebyly a jsou jen náhradníci. Opravy nee. Fakt ne-e!

Tričko s výstřihem na knoflíčky je proto největším výkvětem mých ručních prací. Když se vám bude zdát, že horní knoflíček je šejdrem, tak vězte, že se vám to nezdá. Je, ale jen v tahu. Na svlečeném triku je krásně rovně. Jen na oblečeném je to v tahu. Asi bych ho měla přešít o kousek vedle, ale... už se znám a nemám od sebe nereálná očekávání. Nejsem pak sama ze sebe zklamaná. Nanejvýš se mohu příjemně překvapit. Zkuste se zeptat za půl roku. Ale osobně to považuju za šibeniční termín.




Komentáře

  1. Áno! Je to tak :-D Vrr, vrr overlock je aj moja úchylka :-D A aj kôpku vecí na opravy poznám :-D
    Tričko je krásne!!! Chyby nenachádzam :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Doufám, že tento týden zase něco navrrrním. Mám na sobě nové šaty, ale čekám, až mě drahý choť nafotí :-)

      Vymazat
  2. Krásný uplet, krásná práce, jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Triko nádherné, kde jsi zase byla na tak skvělé látce? Máš fakt dobrý vkus na výběr, ale ten knoflíček prosím přešij, já bych to nevydržela:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Povedené triko, i s křivým knoflíčkem :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat