RECENZE: Funkční plátno a patchwork sukně z Ottobre

Tentokrát mi pod jehlu z UNUODESIGN přistálo funkční plátno. Z rubu je krásně klouzavé a chladivé, z lícu pohladí heboučkým mikrochloupkem. Takže hmatové vjemy jednoznačné plus. Navíc si myslím, že hra světel díky chloupku u přírodnějších odstínů vykouzlí i semišový dojem.

Protože jsem zvolila klasickou pouzdrovou sukni, navíc rozdělenou patchwork čtverci, bez žehličky jsem se neobešla. Doporučuji s ní zacházet velmi opatrně, nejlépe z rubu, po lícové straně kvůli chloupkům neklouže a může změnit jejich barvu. S materiálem se pracuje dobře, podobně jako s klasickým plátnem. I v tomto případě je nutné důsledně začišťovat kvůli třepení (viz fotografie níže).

Díky této výzvě, kdy plátno dorazilo v tak holčičí barvě, že bylo jasné, že na nikoho jiného v rodině ho nenarvu ani po zakleknutí, jsem zase pokořila další metu. Všití neviditelného zipu. Ten mi na první pohled připadal tak sofistikovaný, že jsem se mu vyhýbala mnohakilometrovou objížďkou a v galenterii jsem se bála byť jen zadívat jeho směrem.

Jak už to tak v životě bývá, ty nejsložitěji vypadající věci, nakonec překvapí svou jednoduchostí (a naopak). Z šuplíčku šicího stroje jsem vytáhla speciální patku na skrytý zip, nahodila do něj zoubky z jedné strany, prošila, z druhé strany, prošila a bylo! Když si vezmu, jakou práci tahle sukně dala, byla tohle jen pomyslná třešnička na dortu. Vypeckovaná pecka!

K sukni jsem zvolila kontrastní prošití v populární mint barvě a stejně barevný zip, ze kterého vyčuhuje jen taháček. Sukně má pár much, příště budu chytřejší. Jakou že si na ni koupím barvu funkčního plátna z unuodesign?

Každopádně materiál je skvělý. Už se těším, že ho pořídím taky klukům! Budou z něj skvělé nejen kalhoty, ale i letní bundičky. Pravé oko mi pošilhává taky po potištěné variantě na šaty...

Nelekejte se barvy sukně, foťák si trochu zaskotačil. Věrněji odstín zachytila čočka na dvou detailních fotografiích.











Komentáře

  1. Teda, ta sešívaná sukně je šmrncovní!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc! Stříhání, sešívání, rozžehlování a rozšívání švů dalo docela zabrat. Není úplně tip ťop, ale příště se snad polepším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krasna :-)
    Prosím, jak moc je to plátno splyvave? Sla by z něj půl nebo čtvrtkolova sukně?
    Díky Irena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně hodně splývavé není. Na té fotce zezadu je i myslím vidět, jak je sukně "nadnášená".

      Vymazat
  4. Tak třeba se toho zipu taky přestanu bát :) Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt brnkačka. Někde doma mám obrázkový návod z burdy, tak to najdu :-)

      Vymazat

Okomentovat