RECENZE: Hvězdy vesmírné na šedé z UNUODESIGN

Zásadním problémem každé (nejen) začínající švadlenky jsou obchody s látkami. Pokud vás náhoda či záměr zavane na malé město, zjistíte, že ze zásob místních krámků s metráží se daří šít jen retromodely. A když jsem se jednou neúspěšně snažila sehnat obyčejné bílé plátno a vyslechla si: "Zkuste to za 14 dnů.", měla jsem definitivně pocit, že jsem se ocitla v době předrevoluční. Čímž pochybuji i o místních dodávkách sametu.

Záhy jsem se proto jala brázdit hladiny vod internetových. Rychle se zorientujete, kde toho sehnat co nejvíc, abyste se napříč hromadou různých obchodů nestali nedobrovolnými sponzory České pošty. Eshop www.unuodesign.cz se rychle stal mým oblíbeným. Padl mi pod jehlu nejen kvůli širokému spektru nabízených materiálů, které je opravdu neskutečně široké, ale i hravou životní filozofií a neobyčejnou kreativitou, s níž tvoří vlastní potisky látek.

Proto, když mě oslovila majitelka obchodu, zda bych nechtěla psát recenze na jejich materiály, zajásala jsem a vyprávěla o tom hned rodině a všem kolemjdoucím, jako bych vyhrála švadlenkovského Oscara. Popisovat zboží, které se prostě chválí samo, je radost! Fanfára a první (poměrně stručná) recenze je tu:


Co ke mně doputuje za látku, je tak trochu překvapení. Ale dorazil hned metr, tak jsem se neuskrovňovala. Zde vidíte Adama, jak na omak hodnotí kvalitu materiálu. Shodli jsme se, že "doblý, moc se mi líbí". Úplet je jemný, příjemný a krásně pruží. Dobře se s ním pracuje.

Pak ji Adam zkoumal i nohama, tak nevím, co mohl přes kroksíky cítit, ale hned se ptal: "Bude tričko?" Netroškařila jsem a sladila nás do vesmírných hvězd všechny. Jen otec zůstal zkrátka, beztak by mu hvězdná invaze v práci neprošla.


Do jednoho metru se pohodlně vešla dvě dětská trička (velikost 104 a 122) a jedno dospělé tílko 36 podle Ottobre 5/2014. Přestože tam mívají velikosti nadsazené, v tomhle případě to rozhodně neplatí a jsem v topu neskutečně narvaná, přestože můj obvod hrudníku pod prsy je "naddimenzovaných" 68 cm. Ale jsem s materiálem a výsledkem moc spokojená.




PS: Ještě se ozvu po několik vypráních, jak se tváří barvy, jestli neblednou práškem a závistí.


Komentáře

  1. Tatínkovi ani na rukávek? ;) Ale rozhodně vám to pěkně sedne. Těším se na další počin!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat