Duffle Coat ze svetroviny

Pro duffle coat jsem měla vždycky slabost. Jak se něco zapíná na rohy či olivky, poutá mě k tomu nespoutaná vášeň. Zapínání na rohy dokonce existuje jako prefabrikovaný výrobek, který ale neseženete na malém městě. Nebo možná v jiném jo, ale ne tady. Tady jsem byla šťastná, že jsem natrefila na pěkný provázek a dřevěné olivky. A pak jsem zjistila, že ty úplně nejoriginálnější originály tradičních anglických kabátů mají stejně konce provázků nepřekryté koženkou. Takže jsem jen uzlíkovala a přišívala je ručně. Fujtajbl.

Látku (svetrovinu) mi v unuo jako vždy odeslali obratem, ale tentokrát měl nějaký obr zásek dopravce, takže dorazila téměř po týdnu. Mezitím jsem stihla objevit klasický duffle s takovou megaslevou, že jsem si ho objednala (bo to se ani nevyplatí šít)... Jenže jsem stejně neodolala a svetrovinový si spíchla jako záložní variantu pro teplejší dny. Je jednoduchý a líbí se mi skoro víc. Tak doufám, že i vám.










Komentáře

  1. Tem je luxusní! Na fleru se daly sehnat odstřižky kůže za pár korun, to jen pro případ, kdyby dva krásný kabáty nestačily ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Ale koukala jsem, že oni taky leckdy jen "uzlíkujou" :-)
      http://www.dufflecoatsuk.co.uk/womens-soho-elegance-duffle-camel

      Vymazat
  2. Ach, ten je absolutně a neskonale dokonalý!! Chci ho taky!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobry vecer, prosim Vas odkud jste meli strih??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, střih je původně šikmá mikina z Ottobre 5/2014 s úpravami :-)

      Vymazat

Okomentovat