Do puntíku

Další šaty ve sbírce a můj ideální prodloužený tričkový střih. Ptala jsem se, jestli to nevypadá jak noční košile. Tak prý ne :-)
Prubla jsem taky véčkový výstřih a zjistila, jak ho udělat nejjednodušeji :-)
 







Komentáře

  1. Moc krásné, jako všechno, co tvoříte. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím, že šaty jsou časté téma - můžu se zeptat, jak se ty žerzejové nosí se silonkami? Nelepí se, nelezou? Nebo je třeba nějaká spodnička? Láká mě to, i když teda na ně zdaleka nemám takovou figuru ;) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že úpletové šaty mám nejraději. Teď v "zimě" (uvozovky jsou u letošního nejchladnějšího období roku na místě) je nosím se silnějšími punčochami a kozačkami. Punčocháče jsou klouzavější, takže se na nich šaty nikde nechytají, ale ani s tenkými silonkami jsem neměla problém.

      Vymazat
  3. Velká paráda a ta tajle! Jakpak se nejlépe dělá véčkový výstřih.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dříve jsem zkoušela vytvořit véčko na patentu předem, ale při přišívání mi to ujíždělo. Takže jsem to udělala naopak - přišila jsem rovný, neupravený náplet a až nakonec jsem to véčko vytvořila malým záševkem vprostřed uvnitř.

      Vymazat
  4. Moc krásné. velká inspirace pro mě. Zajímalo by mě jak si děláte střih? jen prodloužíte stih na triko? moc děkuji Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Veroniko. Ano, jen prodloužím tričkový střih. Dá se to udělat různým stylem - tyhle šaty jsou od boků dolů rovně, ale lze i rozšířit do áčka, nebo naopak pod zadkem ubrat :-)

      Vymazat
    2. moc děkuji za radu, vyzkoušela jsem, mám oblíbený Ottobre střih, prodloužila mírně do A a mám bájo noční košili z Wendy:-)) tak ještě ty šaty...,
      Přeji krásný den a moc se těším na další příspěvek. Veronika

      Vymazat

Okomentovat