Svetrů vina

Ledva mi přistálo nové Ottobre ve schránce, už jsem překreslovala a rozměřovala, abych věděla, kolik svetroviny padne na tenhle kousek. Autoři tam sice spotřebu uvádějí, ale já už jim nevěřím. Je to všechno zkartelovaný a beztak dostávají nějaké všimné od přádelen a pletáren, protože skoro vždy je jejich spotřeba větší než potřeba. A krom toho jsem věděla, že z jedné barvy svetroviny pak chci podělat i tu druhou variantu svetru s límcem, takže nakombinováním zase něco ušetřím.

Včera konečně objednané látky přistály na poště a tady je první výsledek. Ještě jsem byla na vážkách, jestli stejně jako v časopise nerozešiju švy nějakou konstrastní barvou (líbila by se mi červená). Ale protože nedisponuji coverlockem a ozdobné švy na pružných látkách často nejsou úplně pravidelné, nepokoušela jsem osud a lupla jsem tam bílou.

Kapsy jsem přišila až po focení, protože jsem potřebovala zmámit k mačkání spouště manžela, než prchne do práce. Už jednou jsem páchala na blog selfie zrcadlovkou se stativem a byl to opruz největší. (V naprosté většině jsem vyfotila něco jiného než sebe a nový oděv, takže to vlastně ani selfie nebyla). Byla to doslova samo-spoušť. Samostatné fotky kapes proto naleznete v závěru.









Komentáře

  1. Náádhera!! Tahle věc mě na první prolistování číslem zaujala nejvíc. Chci to zkusit z tenké teplákoviny, ale svetrovina tedy taky super :)
    A s tím komentářem kolem spotřeby plně souhlasím, už se mi stalo, že stačilo i o třetinu míň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Teplákovinu si nechávám v záloze, že si z ní taky ještě něco na ten způsob spáchám, ale ta svetrovina je natolik teplá, že se to dá na podzim nosit i jako kabátek.

      Vymazat
  2. Ježkovi oči, ten je úžasný! kdybych si už na jaře neušila jeden svetrovinový kabátek podle vlastního střihu, tak do něj jdu snad taky! Jen nemohu vykoukat jak nebo na co se zapíná? I ta kombinace barev, no bomba!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Zapíná se na našívací patentky. Měla jsem doma jen pidi, co mi kdysi dala mamka, a nechtělo se mi běžet do galanterky a drží taky. A díky velikosti skoro nejsou vidět :-)

      Vymazat
  3. Parádní kousek! Při okukování vašeho blogu lituju svých kil na víc, kterých se mi stále nedaří zbavit :-( Budu s tím muset zatočit... Jinak se spotřebou mám také podobné zkušenosti...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat